Lído, ale já taky od svých dětí automaticky neočekávám, že se o mne budou starat :o) To je neustálé já o voze, ty o koze :o) Automaticky to neočekávají ani rodiče ode mne a od bráchy. Naopak ale JÁ SAMA OČEKÁVÁM, že budu schopná se o své rodiče postarat, pokud bude potřeba. Přijde mi to jako normální vzorec lidského chování. Když mám nemocné své děti, postarám se o ně sama, i když jinak mám pečovatelku, která mi dvakrát týdně bere mladší holčinu z baráku, abych mohla v klidu pracovat (starší chodí do školky). Ani ve snu by mě nenapadlo ke svým nemocným dětem zcela automaticky najmout nějakou cizí ženskou, která se o ně po dobu jejich nemoci postará. A nejsou v tom peníze, mohla bych :o))) A zrovna tak mě to nijak nenapadne ani u svých rodičů. Pokud se ukáže, že je pro ně pečovatelka lepší volba, než naše péče - OK. Pro mne to bude plus a bude to lepší varianta, než abych spoléhala na to, že se o ni "někdo" postará, a pak jsem zcela nečekaně skončila v situaci, že to budu muset nějak zvládnout já.
S.
Předchozí