Nazdárek po dlouhé době
Lei, kolikrát na tebe vzpomínám a představuji si, že bych tu k Leince měla ještě taky miminko a musím říct, že se mi ta představa moooc líbí
I když chápu, že realita je asi dost náročná...
Určitě pak dej do deníčku nějaké sourozenecké foto, ať se můžeme všechny rozněžnit.
Jinak my se máme dobře. Hrozně moc mi to teď letí, možná i díky MC a tomu, že Lea je takový malý parťák, takže už většinu věcí děláme spolu. Vysává vlastním vysavačem, utírá se mnou prach, umývá podlahu (pak se samozřejmě musí celá převléct), asistuje u vaření, věčně si čteme, malujeme, děláme říkanky z MC a týden je hned pryč. Až začne jaro, bude to ještě lepší. Minulý týden jsme si s Davidem koupili nová kola, tak už se nemůžu dočkat, až začnu s Leuš zase jezdit po okolí. Také teď máme v plánu předělat ložnici a udělat z ní trošku víc dětský pokoj. Zrovna dnes nám dorazila nová patrová postel, takže nás čeká malování,montování nového nábytku atd. Docela dost se na to těším, tak jsem zvědavá hlavně na Štěpika, protože pro něj to bude překvápko. Když jsem se ptala Leinky, jestli bude spát ve velké posteli, tak zakroutila hlavou a odpověděla " s mami a tati" a šla se hned natáhnout do naší postele
Štěpa je ze školy nadšený, na vysvědčení měl samé jedničky a od září přestal být problém s tím pokákáváním, takže radost veliká.
Zdravotně u nás naštěstí dobrý. Lea vžy jen soplila, kašlala, ale do týdne to přešlo a horečky měla jen k zubům. Akorát ji trápil ekzém, měla ho skoro po celém tělíčku, ale díky Katce a jejím radám ohledne mastiček, je to už téměř dobré, takže ještě jednou moooc díky!
Co se týče vztekání, tak to u nás skoro neznám. Lea spíš začne lítostivě plakat, než by nějak řvala, dupala, bouchala a podobně, ale počítám s tím, že období vzdoru taky asi přijde.
Co mě teď asi nejvíc mrzí je to,že se začala bát různých věcí, má nějaké bojácné období. napřiklad jede kolem nás traktor, vždy vesele volala "traktor", teď ho vidí, říká "boš"=bojím, a hned se tulí ke krku a to je u více věcí. Včera se třeba bála mopu v chodbě. Hold asi fantazie začala pracovat.
Jo a momentálně čtu knížku Koncept continua a musím říct, že je to knížka jak dělaná pro mě. Asi s žádnou knížka o rodičovství jsem se ještě tolik neztotožnila a mám pocit, že její autorka je snad první člověk, který mě "neodsuzuje" za to, že Lea od první noci spí se mnou, že jsem jí nenutila kočárek a nosila, že jsem ji nenechávala samotnou v jiné mísnotsti, nenutila být v postýlce...Při čtení jsem fakt cítila radost z toho, že jsem se nenechala přemluvit a nedělala to jinak.
Tak doufám,že to tu brzy zase bude frčet!
A co nějaký větší srazík????