Problém ale nejsou psi, problém jsou jako vždycky lidi. Kdyby si psa nepořizoval každej blbec a lidi nebyli líný venčit psa mimo sídliště apod., 3/4 potíží by ubylo. Pes se opravdu musí proběhnout a tahat ho celej život na vodítku je týrání. Ale jelikož žijeme v čr, je tady opravdu hodně míst kam jít, aby pes nelítal mezi dětma na odrážedlech. Ale lenost majitele nezná mezí
Uvedu příklad: u nás na sídlišti jsou 2 místa, kam se dá jít na procházku - obě v docházkové vzdálenosti cca 15 minut. Místo č. 1 je několik km dlouhá louka končící lesíkem, nikde žádná silnice, v okolí pole. Místo č. 2 je krátká louka a dál se pokračuje po asfaltové cyklostezce, kde je neustále milion lidí. Kam si myslíte, že lidi chodí hromadně venčit psy?
já psa mám a zvířata mám moc ráda, rozhodně si nemyslím, že jsou to nějaký věci, musí se s nima zacházet jako se živýma tvorama. Ale - štve mě, že majitel nechá psa mě poskákat, takže už nemám čistý kalhoty a musím se jít domu převlíct; že se musím vyhýbat hovnům na každým kroku, protože je pro majitele problém to sebrat i když to je uprostřed chodníku; že majitel nenaučil psa povelu ,,k noze" nebo má problém si ho chytnout na pár vteřin a já pak musím vystrašený dítě zvednout, protože pes k němu jde čuchat...takže obecně se dá říct, že kdyby se zakázali natvrdlí majitelé, svět by byl o dost lepší.