Přidat odpověď
Cimbur,
dívám se na to z obou stran. Jednak jako majitelka psů,která je má vyscvičené a uklízí po nich a z druhé strany jako občan,který se brodí po chodníku v hovnech.
Neskutečně mě štvou lidi,kteří si pořídí psa,ale nevezmou si k němu žádnou osobní odpovědnost. Když pes vykoná potřebu,tak se otočí na druhou stranu a odkráčejí středem. Těm bych v tom fakt s radostí vymáchala hubu. Štvou mě lidi,kteří se neobtěžují psa cvičit k poslušnosti,ale na druhou mě štvou lidi,kteří se hystericky předem šklebí a jedním vrzem odsoudí všechny pejskaře. Ty zodpovědné i ty nezodpovědné.
A co se mě týče,tak pro mě jsou naši chlupatí kluci velmi důležití. Jsou to moji kamarádi i rodina. Kdyby se mnou doma nikdo nepromluvil,tak oni mě přijdou přivítat s radostí kdykoliv. Jejich případné bolesti mi dělají stejné starosti jako,když mám nemocné děti. Péče o ně stojí hromadu peněz,ale těch mi nikdy není líto,protože já jsem se rozhodla si je pořídit a připoutat si je k sobě. Až jednou přijde jejich čas,tak to pro mě bude velmi bolestivé.
A co se proběhnutí v parku týče,ten pes má stejné právo tam být jako ty. Tahle planeta je pro všechny a ne jenom pro lidi.I zvířata mají právo na hezký a klidný život. Samozřejmě je na člověku,aby posoudil,jaké zvíře si pořizuje a jak je schopen ho ovládat. To,že je někdo hovado a pustí z vodítka neovladatelné zvíře je vina toho člověka a ne toho psa.
Předchozí