| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Úvaha, že někdo přišel k majetku podivným způsobem, to je základ marxismu. To nepřeháním, na tom celý marxismus stojí. Demokracie naproti tomu respektují soukromé vlastnictví, pokud se něco znárodní, tak tu je za to náhrada.
Tím vůbec nepopírám, že část majetku církev získal podivně. Velké zabavení majetku církvi se konalo za Josefa II. Jenže jak začnu uvažovat, že někdo nabyl majetek neprávem, tak tím si pak ospravedlním jakoukoli krádež. Např. stát mě oškubává na daních, tudíž s dobrým svědomím cokoli ukradnu, co je státní. Podobně zaměstnavatel, který mi dává menší mzdu, než by se náleželo, okrádají obchodníci (okrádají skutečně). Jenže to, že řetězce prodávají zkažené maso mě fakt neopravňuje k tomu, abych tam za to na oplátku něco ukradl.
Jinak osobně si myslím, že katolická církev u nás je moc hladová, v rozporu s jimi adorovanou chudobou. Pro mě křesťanství nestojí na ideálu chudoby, žebravé řády považuji za úpadek. Jenže oni by měli se toho majetku vzdát dobrovolně, což je rozdíl. Ale snad se části restitučních nároků skutečně vzdali, to nedokážu posoudit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.