Agnesss - jsem vděčná za to, že mě život zavál na teologickou fakultu, byť jen na bakalářské studium.
Poznala jsem spoustu osvícených pedagogů-kněžích, spoustu skvělých kantorů i kantorek, studovala jsem z knih a učebnic, jejichž autoři mě svou moudrostí a lidskostí úplně odstřelili, poznala jsem hodně báječných lidí-spolužáků a ze školy jsem vyskotačila v růžovém obláčku, že jsou všichni takoví... (nadsázka - ze šloky jsem vyskotačila po třicítce a už ne úplné tele
)
Nejsem křtěná, ani nikde organizovaná, ale ke katolíkům asi tíhnu nejvíc a věřící jsem.
První setkání s realitou - křest našeho syna - mě dostal zpět na zem a musím říct, že jsem se s tím dodnes nějak nevyrovnala - jako vždy, když se setkám s lidskou zatrpklostí, rigiditou, zapálením pro někoho zapálenějším, pro někoho méně...
Víru v dobré služebníky Boží mi zas vrátil nový, mladý farář, holandský Čech, který začal religiózně i kulturně zvedat Šumavu a od té doby nejen rozumem vím, že jde o povolání jako každé jiné a nalézají se v něm břídilové i vynikající a skvělí lidé...opět Gaussova křivka