No jo. Já to beru tak, že ten člověk potřebuje peníze a ta historka je jednak kouřová clona, aby si nemusel připadat úplně neschopný (jsem závislý na automatech a nedokážu s tím nic dělat se říká dost blbě), taky si holt myslí, že mají větší šanci takhle než s pravdou. Vůbec pravdivost nehodnotím.
Ke mně do práce se pravidelně stavuje 1x za 14 dní cca milý pán pro dvacku
Když tu teď přes zimu dva měsíce nebyl, byla jsem fakt nervózní, kde je. Není vyslovený bezdomovec, ale je v podstatě celý život na ubytovně. Je mi jasné, že mu pravidelně přispívám na pivo
ale nevadí mi to. Chodívala sem i jedna mnohem méně příjemná paní, ta mi jednou řekla, že chce peníze na léky, a já jsem s ní do té lékárny přímo zašla (jinak dávám částky 10-20 Kč, tady šlo o dvě stovky) - ty léky vážně očividně potřebovala a myslela jsem si, že by byla bohužel velká šance, že si ty peníze nechá na něco jiného.
Jinak co se týká dát/nedat jedu na jasný systém - mám v kapse drobné, které zrovna nejsou napočítané na rohlíky na večeři, čili jsou pro mě nazbyt? Ano, dám, ne, nedám.
Ale celkem zásadně odmítám přispívat na sbírky, se kterými se mi vrhají do cesty (obzvláť, když jdu s dcerou) aktivisté se slovy "přispějte na děti nemocné rakovinou" a tak, přičemž hledí na mou zmrzlinu v ruce s výrazem "když máte na mlsání"... Mám "svoje" sbírky, na které přispívám, ale na konto nebo DMS, nikoliv na ulici.