| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

tak já už jsem psala k předchozímu smazanému tématu, tak ještě jednou.

ten příklad s pojišťovačkou mi přijde dost drsný. ovšem na druhou stranu manžel má firmu, zakládal ji těsně před manželstvím, nejdřív bylo potřeba do firmy cpát peníze (samozřejmě, z rodinných zásob), protože se rozjížděla; pak měla zisk, který manžel vrazil do pořízení nemovitosti - sídla firmy, čili do firmy rodinou vložené peníze se nevrátili do rodiny, ale zůstaly ve firmě a nějaký další čas firma sice měla zisky, ale vrážely se do úprav a oprav nemovitosti, čili opět nešly do rodiny; poté se firma dostala do potíží se zákazníky, zažali probíhat nějaké soudy o zaplacení faktur, firma se dostala do druhotné platební neschopnosti a už to jelo, že ano, buď by se musla prodat (manželova vysněná) nemovitost, aby se poplatily dluhy nebo musela rodina opět cpát peníze do firmy. no a konečně ve chvíli, kdy se ve firmě zase začalo obracet vše v dobré, dluhy jsou víceméně poplaceny a firma pomalu začíná mít znova zisky (další a větší se čekají), tak se manžel rozhodl, že dost už bylo manželství, konečně ona ta manželka je taková nějaká psychicky i fyzicky semletá a už nezvládá starat se o děti a domácnost, živit rodinu a ještě pomáhat ve firmě, tak co už s ní taky, že jo.

no a když si vezmu, že bych teď při rozvodu měla z firmy dostat jenom polovinu vložených peněz (ze kterých jsem ostatně vydělala většinu já, nicméně spadly do společného jmění manželů, takže z poloviny na ně má nárok manžel), mezitím co manželovi by zbyla ta druhá polovina, fungující firma a jeho vysněná nemovitost, plus polovina našeho majetku mimo firmu, přišlo by mi to hodně nespravedlivé ~d~ konečně, ona ani banka do podnikání nepůjčí peníze, pokud z toho nebude mít zisky (poplatky, úroky), tak proč bych já neměla mít zisky z těch peněz (a času), které byly do manželova podnikání vložené. nebýt mne, už je firma dávno pod kytičkama a manžel by měl holou řiť. a teď nemluvím jenom o vložených penězích, ale že jsem mu umožnila věnovat jeho čas firmě, kdybych po něm vyžadovala normální fungování v rámci rodiny, nestíhal by.

naštěstí tedy si něco obdobného můj manžel taky asi uvědomil, takže sám navrhl rozdělení majetku, jako kdyby firma byla společná (což právně nebyla). ale v každé rodině dělba majetku nejde tak lehce, takže není od věci, když ten, kdo podnikateli v průběhu manželství zajišťoval zázemí, má alespoň teoretickou možnost podílet se na jeho zisku. nicméně nedělám si iluze, že zrovna tohle je v praxi jenom hra právníků, kdo si může dovolit zaplatit lepšího, ten má větší šanci na vítězství ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.