| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Měla jsem v této věci velké dilema: cca od 7 let jsem měla vybrané jméno pro chlapečka, pokud ho jednou budu mít a nikdy se mi nepřestalo líbit. Pak jsem měla zásadu, že nechci, aby se moje děti jmenovaly po rodičích. No, a vzala jsem si chlapa, který má to moje oblíbené jméno, takže co teď? :-))) Nakonec se chlapeček po tatínkovi jmenuje, i když manžel o to nijak zvlášť nestál, přesně z důvodů, které píšeš. Ale na žádném jiném klučičím jméně jsme se prostě neshodli (naštěstí je druhé dítě holka, nemohli jsme se shodnout ani při dalším těhotenství).
Problémy to bohužel dělá už teď, v 6 letech syna - mám dilema, jak na chlapy volat, když jsou doma oba. Sice samozřejmě pro syna používáme "dětskou" variantu jména, ale pro oslovování používám ráda jednu stejnou pro oba, nejkratší, navíc, manžel není zvyklý, abych ho oslovovala celým jménem a vždycky se tváří, že ho už asi nemám ráda (sám totiž na syna volá tím celým jménem, když se na něj zlobí :-/) No, takže jsou tu častá nedorozumění, na koho vlastně mluvím ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.