Přidat odpověď
Tak nečetla jsem diskusi, ale tvůj dotaz mi vyrazil dech. Dcera se ptá a ty neodpovídáš???? A když se dcera zeptá, jak se peče mazanec, nebo jak to, že jezdí auto, tak taky neodpovíš a odehraješ to s tím, že je na to malá? Vždyť aby sama upekla mazanec, nebo řídila auto je přece malá, ne?
A uvědomuješ si, že ti dcera může začít klidně už menstruovat? Moje obě holky začaly v 10 (jedna 1 den a druhá 3 týdny po 10. narozkách).
Ptáš se, kdy říct dětem o sexu. Moje odpověď je jednoznačná - jakmile se zeptají - jako cokoli jiného, na co se zeptají.... Takže moje holky věděly jak se rodí děti asi ve 3 letech, o menstruaci asi tak v 5 letech, o antikoncepci v cca 6 letech, o zvrhlících jsem je poučila jakmile začaly chodit samy po ulicích (tedy v cca pololetí 1. třídy).
Prostě jsme o sexu mluvily stejně, jako o čemkoli jiném. Taky dodnes se jsou o tom schopné se mnou bavit naprosto otevřeně a necítí na tom nic "chi chi trapného". Prostě to patří k životu jako jídlo - sport - vaření - práce - zdraví..... a mnoho jiného...
Předchozí