Přidat odpověď
První dítě očkováno podle tehdejšího očkovacího kalendáře, nešetrnými vakcínami, ve 14 měsících (ne v přímé souvislosti s očkováním) první febrilní křeče a pak postupem času rozjetá epilepsie. Nicméně nepřisuzuju to očkování přímo, dispozice fyziologická tam nějaká nejspíš je, na druhou stranu - nikdy se nedozvím, jestli by jiný očkovací kalendář nemohl vše zmírnit. Hodně jsem se na nejstarším synovi vyškolila, mimo jiné jsem se dozvěděla, že už jen na základě rodinné anamnézy (já měla febrilní křeče, poslední v sedmi letech,moje teta epilepsii), nikdy! neměl být standardně očkován, a to ani tuberkulozou v porodnici. Holt, nebyla jsem dost zkušená matka, nevěděla jsem, že mám v tomto směru myslet za doktory, tak to je, jak to je (mmch - anamnézu jsem samozřejmě doktorce poctivě diktovala).
Druhé dítě, dostalo díky rodinné anamnéze vypovídané v Motole v očkovacím centru a náhodnému zmínění, že mám doma novorozence upravený očkovací kalendář s odložením očkování, opět s velkým údivem, že ho očkovali s touhle anamnézou (v té době již starší měl diagnostikovanou epilepsii) už v porodnici. Opět jsem si sypala popel na hlavu... po druhé dávce Infanrixu HiBu se mu rozjel syndrom periodických horeček Pfapa, tenkrát jsem to ještě neviděla, ale desatero dávek antibiotik během jednoho roku ze mě udělal "malého doktora." Když se ataky ve třech a půl letech konečně dostaly do úrovně - jednou za měsíc 2 dny horeček, tak po dalším očkování lup ho a dítě mělo ataky znova, po 2 až 3 týdnech 4 až 5 dní čtyřicítek. To už seplo i mně a další očkování jsem stopla.
Třetí dítě s očkováním začalo až v osmi měsících, po druhé dávce Infanrixu nástup horeček rovněž tak, už jsem to viděla, očkování jsem stopla a bůh ví, jestli někdy vůči doktorům připustím, že už horečky nemá, protože do dalšího očkování se mi setsakra nechce. Mmch - horečky ustoupily cca po 4 měsících...
Předchozí