| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj holky,
zdravím po pár dnech. Byli jsme na od pátku v Beskydech. V neděli tam napadlo půl metra sněhu a byla taková chumelenice a vítr, že se ani nedalo vyjít ven. Ale i tak jsme si to docela užili.

Pippi, pohlaví nevíme a jméno taky ne. Přítel je velký hokejový fanoušek a jednou tak přišel, že už vymyslel jméno pro holčičku - Kometka. A vesele to šíří dál a všude se to ujalo. Naštěstí tohle jméno u nás dát nejde, aspoň mu to ušetří hromadu přemlouvání ~:-D I když se obávám, že pokud budeme mít holčičku, tak ať se jmenuje jakkoliv, Kometka už jí zůstane.

Moncako, přítel to s prací taky bude mít celkem složité. Hlavně první dva týdny v měsíci - to je vždy na druhém konci republiky. A já mám termín 4. Tak snad to nějak dobře dopadne, protože si nedokážu představit, že bych měla být u porodu sama.

Pippi, já bych doma sice rodila moc ráda, ale taky k tomu nejspíš neseberu obavu. Možná až u druhého porodu, kdy už budu tak nějak vědět, do čeho jdu. Co se týče ceny té PA, tak teď přesně nevím. Četla jsem to už pár měsíců (možná i let) zpátky, ale myslím, že to bylo nějak kolem 8tis. Byla to teda celková cena, i s návštěvami během těhotenství a po porodu. My si to v tuhle chvíli nemůžeme dovolit.

Co se týče jmen, tak zatím vůbec nevybíráme. Řešíme teď hlavně společné bydlení. Od května bychom měli bydlet spolu v bytě od přítelovi sestry. Odešli ji zrovna nájemníci, ale dost to tam zničili, takže je třeba to nejdříve opravit. No jsem zvědavá, jak se to všechno za ten měsíc stihne.
Jinak líbí se mi taky spíš jména mezinárodní a určitě chci dát jména, které nemá každé 5. dítko. Jak psala Pippi, jméno má funkci rozlišovací. Hrozně mě teď štve tchýně, která se skoro každý den ptá, jestli už máme vybraná jména. A že má strach, abych nedala nějakou Kordulu, či tak něco. Tak jsem jí řekla, že Kordulu zrovna ne, ale že něco na ten způsob jo a že určitě nebudeme mít Barunku, Kačenku, Lucinku, Haničku ani nic podobného. Tak se docela zděsila a že by se jí líbila Anička nebo Maruška. To jsem jí řekla, že má smůlu, že ani jedno jméno z těch nedám.
Já se na výběr jména těším, i když si myslím, že to u nás bude celkem boj, ale chci ho vybrat, až v klidu, až na to bude více času. Teď řešíme hlavně to bydlení a já školu. Navíc se přítelem v poslední době vidíme dost málo, je pořád v práci.
A stejně jako Pippi, nechci jméno až do porodu nikomu říkat, protože se chci vyvarovat řečem typu "chudák dítě", "to nedávejte, to je děs, dejte radši ..." apod. Jen nevím, jestli to vydrží i přítel. On takové řeči neřeší, je mu jedno, co kdo říká. Mě to naopak dost vadí a chci se jim prostě vyvarovat.
Příjmení máme oba bohužel typicky česká, oba s čárkou, takže do nějaké velké exotiky jít nemůžeme.
Mým velkým favoritem pro holčičku je Anneli - Annelka, An, Anni, Neli, Eli...je hodně variabilní a holčička si pak může vybrat, jak chce, aby se jí říkalo. Když jsem to už dřív říkala příteli, tak se na to moc netvářil. Navíc jeho příjmení začíná na Lí, takže by se to i blbě vyslovovalo. A já mám tuhle slabiku v příjmení jako druhou, takže taky nic moc. U klučičích jmen mám taky celkem problém, málokteré se mi líbí. Dřív jsem měla vybrané Matyáš nebo Tobiáš, ale těch je teď tolik, že to nedám.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.