Přidat odpověď
K tomuto tématu mě trochu inspiroval politicky nekorektní článek Tomio Okamury na serveru lidovky.cz, který mimo jiné, kritizuje parazitování mladých na systému a na rodičích (místo aby třeba vzali podřadnější práci a živili se sami).
Nedávno jsme probírali s kamarády, že my, střední generace, jsme moc dobře znali větu - můžeš si dělat co chceš, až budeš mít svou práci a své bydlení, dokud tě živíme my, tak musíš respektovat naše pravidla. A tak nějak jsme se shodli, že to bylo fair a chápali jsme smysl toho požadavku (většina rodičů nás opravdu nijak netyranizovala).
V dnešní době se studium dle mého až neúměrně protahuje (návrat devátých tříd a požadavky na VŠ skoro i na odvážení popelnic) a já znám přitom ve starší generaci "pouhé" středoškoláky, kteří bez problému vykonávali velmi odbornou a zodpovědnou práci. Ale nejvíce je asi to mediální vtloukání mladým do hlavy, že rodiče mají povinnost je živit, takže můžou směle zaujat postoj: Matko,já si můžu dělat co chci a i když se ti to nelíbí, tak můžeš akorát držet hubu a krok a cvakat, jinak tě dám k soudu a uvidíš, že cvakat budeš...
Vidíte to ve svém okolí? Jasně, že je i spousta bezproblémových mladých, ale kolikrát mi oči lezou z důlku, když slyším, jak někteří se svými rodiči jednají (myslím tím urážlivě) a ti rodiče na ně nemají vůbec žádné páky. A to jsem vážně nebyla jako mlaďoch svatoušek. Způsobuje dnešní systém, že se chování mladých mění nebo se mi to jenom zdá?
Předchozí