| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"Nesouhlasím s tím, že by dnešní mladí bylí více zasvislí na rodičích , než v dobách minulých. A já jako matka ráda svému dítěti dám pokud mám a budu mít, neřekla bych, že to nějak narušuje charakter mládeže."

Já myslím, že dneska je mnoho naprosto nepoužitelných a nesamostatných třicátníků, co se v životě úplně dezorientují a jimž péče rodičů stylem "ráda svému dítěti dám pokud mám a budu mít" spíše uškodila. To vidím ve svém okolí. Matky živí své dospělé děti, které si mnohdy i vydělávají, ale doma nepřispějí na nic, posluhují jim a neustále je omlouvají. Často už staří rodiče tahají i dřevo a skládají uhlí a nějak počítají s tím, že "jednou" se jejich dítě chopí nějaké velké příležitosti, která na jejich děti jistě někde čeká :-)
Přitom těm dětem dávají takové podmínky, že by mnoho jiných vystudovalo dvě vejšky, sehnalo super job a mělo parádní bydlení, ovšem tihle prostě nejsou motivovaní.

Zároveň chci napsat, že si nemyslím, že nejsou tací, co ty vejšky udělali. Píšu o těch, co nedělají nic, jen u rodičů bydlí, nechávají se živit, plácají se od špatný práce k pracáku a ještě si stěžují, že v životě neměli kliku.
A charakter to narušuje, mnoho těchto lidí je bezohledných, nejsou vůbec schopni rozpoznat potřeby druhých, protože vše se vždycky točilo jen kolem nich. Já jsem pro, aby lidi šli do světa, naučili se žít i bez rodičů a to čím dřív, tím líp. Vrátit se mohou vždycky, ale ta zkušenost je k nezaplacení.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.