Přidat odpověď
Lassie,
ale tyhle školky, tábory, intry atd. nejsou jen o samostatnosti. Já jsem třeba tyhle akce jako dítě taky neměla ráda, protože jsem introvert a cizí lidi a hlavně stádní akce, kde všichni musí v určenou hodinu jít hrát vybíjenou nebo jít spát atd. prostě nemusím. A od rodičů jsem se odstěhovala 200 km v devatenácti... a vlastně od čtrnácti jsem jezdila s partou blízkých kamarádů po čundrech po ČR i zahraničí.
Ony ty školy v přírodě prostě nejsou jen trénink osamostatňování (já jsem teda absolvovala, a myslím, že mne to z hlediska samostatnosti nic nenaučilo), pro introverta je to prostě třeba opruz... a z úplně jiných důvodů.... a samostatnosti se lz učit i úplně jinak.
Já třeba oceňuju, že já jsem dostala zodpovědnost za své finance v 15 letech. Byl mi založen účet a na něj mi máti měsíčně posílala určenou částku (ne moc velkou). To, jak s tím budu hospodařit, bylo na mně. Bylo to na dopravu do školy, svačiny a obědy, školní pomůcky atd. Musela jsem s tím vyjít a v rámci omezeného rozpočtu prostě stanovovat priority a plánovat, když jsem chtěla něco většího, tak spořit... Neexistovalo, že bych chodila s nataženou rukou k rodičům, aby mi dali na kino nebo na autobus nebo na sváču.
Předchozí