| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jáj, tu som si ešte všimla príspevok Lídy, a na ten prosto musím - aspoň krátko - reagovať.

Baví ma - a tieto názory som objavila vlastne až na Rodine - že ak mužovi chýba rodinné zázemie vytvorené manželkou (áno, v tom je aj - aspon občas uvarené jedlo, obstarané deti a iné "prízemné" práce), tak on je automaticky zavrhnutia vhodné hovado, ktoré potrebuje ženu len ako slúžku (inak ma udivuje, že zrovna Lída, mamka od 4 detí niečo také napíše. Alebo práve preto..? /Lída, necitovala som Ťa, samozrejme/).

Tak konkrétne v rodine mojich príbuzných (možno pamatáte na moj kedysi dosť kontroverzný príspevok "Mám úžasného švagra!") je to tak, že obaja pracujú "full time", plus ona ešte chodí do práce cez víkendy. On s deťmi (a psom) absolvuje rozne akcie, a - kľudne si do mňa rýpte - ale podľa mňa je toto na chlapa až moc. V týždni po náročnej práci je hned s detmi - do večera. Ak sa v noci budia (hlavne ten malý), tak chcú tatínka, a on uspáva cca polhodinu až hodinu (takto mi to tvrdí nielen on, ale aj jeho žena). O víkendoch je zasa s nimi. Pritom on je silne rodinný typ, strašne túži, aby tieto výlety absolvovali spolu - rodina. To je on fakt taký netvor, keď chce, aby s nimi bola aj jeho polovička?
Na to, aby mal uvarené jedlo, už rezignoval dávno - buď on donesie domu nejaké take away, alebo je suchá strava.

Príbuzná (jeho žena) sa netají častými vyhláseniami, že práca pre ňu znamená skvelý únik z domácnosti a od detí. Tým, že je dlhé hodiny v práci (neviem, ako veľmi efektívne je ten čas využitý, do toho sa nebudem púšťať), tak nikto predsa od nej nemože požadovať navarené jedlo, vychádzky s deťmi a pod.
Prosto je inak nastavená (asi za to ani nemože, jej mama bola presne to isté).

Ja to z mojho zjednodušeného úhlu pohľadu vidím tak, že je strašná škoda si neužiť žiadne, a to ani tie prvé roky svojich detí. A je mi fuk, či som alebo nie som emancipovaná. Som šťastná (zatiaľ) a to stačí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.