Zásadně hodinu po jídle, někdy nestíhám, tak max. do hodiny a 15 min. Jinak má to logiku - já na oGTT po 2 hodinách měla 5,5 (přičemž limit je asi 7,7 nebo kolik) ale pohodině jsem měla 9. Tzn. koukat co po 2 hodinách by vedlo ke kráááásnému zanedbání, protože po 2 hodinách to mám prostě v normě
. To odhalí jen "fest cukrovku", kdy už tělo s tím cukrem totálně nehne. Ale před následky GDM teda moc neochrání
.
Jinak rozpis na jídlo nemám, jen na množství sacharidů (40-30-60-30-60-30). Naopak si dávám o dost míň, ptž to nejde sníst a kolikrát mám chuť jídlo vynechat, ptž jsem přejedená. Ale jím hodně bílkovinné stravy + nějakou zeleninu nebo ovoce. Tzn. třeba k svačině tak 200g bílého jogurtu nebo zakys. smetany (to má tak 8-10g cukru), do toho třeba 80g nakrájeního hroznového vína (tak 15) a jsem fakt plná a za 3 hodiny jen koukám, že je zase čas jíst... To si dám přílohu (mám potíž sníst i 200g brambor), dávám si dost masa, vařené vajíčko, k tomu třeba 1/2 syrové salátové okurky a sotva jsem schopná to dojíst...