| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

tak asi už je po smetaně, ale kdyby nějaká zbyla, tak zkus zapékané smetanovo-česnekové brambory.
Pekáček (mám skleněný ale v podstatě jakýkoliv střední velikosti) vymažu máslem, brambory - tak kilo asi, záleží na velikosti pekáčku - oloupu a nakrájím na tenoulinká (důležité na fakticky tenoulinká!) kolečka. Vrstvu po vrstvě je skládám do pekáčku, každou vrstvu prosypávám troškou soli a přihazuju stroužek též natenko naplátkovaného česneku, pokud máš ráda nějaké bylinky tak lze taky přidat. Když je pekáček plný, ve dvou kelímcích smetany rozšlehám dvě vejce a zaleju (aby hladina sahala až k poslední vrstvě brambor). Peču asi hodinu v troubě (asi na 180st), před koncem pečení lze posypat i sýrem. Je to teda asi kalorická bomba, ale chutnají mi moooc. K tomu plátek masa (kuřecí, krůtí, vepřové), nebo i jen samotné.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.