Přidat odpověď
Když se tam děti cpou, tak asi mají prarodiče rády a jsou tam spokojené, jinak by se tam necpaly. A jak tu zaznělo, že matky zabezpečují ten hodnotný program nonstop a prarodiče jen šoupnout k televizi, nějak mě zaráží, že kdyby skutečně matky vyrazily denně s dítětem za tím hodnotným programem, co údajně provozují, asi by těžko nastaly situace, že dítě na několik hodin uteče k tchánovcům. Neuteklo by, protože by doma nebylo.
Takže to bude trochu jinak - ten útěk dítěte na dlouhou dobu není matkou až tak nevítaný, jen si představuje, že zatímco si ona nahoře dělá domácí práce, měl by prarodič suplovat její úlohu a začít s dítětem aktivně trdlovat - tvořit, tancovat, zpívat, vzít ho ven - ona by si pak převzala utahané dítě a zabily by se dvě mouchy jednou ranou.
Není to pohoršení spíš v tomhle? Že už nestačí, že mám od dítěte oraz, ale že senior by měl dítě nechat kulturně vyžít, rozvíjet a pak teprve je jeho účast plnohodnotná, protože zastane částečně roli matky a uleví jí tím.
Jestli toho nechcete moc - je dost takových snach, které si řeší problém jak se dostat bez dítěte k zubaři a jinam, protože dítě jim nikam dolů k příbuzným neutíká a taková možnost jako hlídání neexistuje.
Samozřejmě, asi se tady bude tvrdit, že dítě svévolně utíká jen v nevhodných termínech, ale kdyby matka potřebovala k zubaři, tak tchyně dítě vystrčí zpátky domů se slovy: NEEE, já nehlídám.
Ta pravda je trochu někde jinde a chtělo by to trochu slevit z nároků.
Předchozí