Jaano,
ale tady přeci nikdo neřeší, že by měl stát někomu pomáhat....bavíme se tu o tom, tedy já tu o tom celou dobu píšu, že i když se člověk snaží víc a víc, tak se za posledních pět let naše úroveň prostě snižuje...myslím naší rodiny, plus tedy i lidí v okolí, které mám možnost vidět...
Nikdo z nás nenatahuje ruce o dávku, naopak, můj muž je členem a já voličem strany, která se na jakékoliv dotace a dávky dívá velmi přísně, takže prý jsme asociální...
Ale na druhou stranu to, že před pěti lety jsme byli schopni nějak fungovat a opravdu reálně pomáhat, zatímco teď, při mnohem větší námaze, máme dost starostí se sebou, to je prostě realita....přitom se změnilo jen to, že muž získal lepší a hlavně stabilnější příjem....no a já tedy skončila v práci, ale tím jsme získali možnosti časové a snížili náklady, moje práce se nám přestala vyplácet, náklady spojené s dohledem nad dětmi a jejich organizací byly vyšší než můj příjem kvalifikované učitelky (necelý úvazek před zvyšováním, takže se všemi příplatky za 0,8 úvazku 10 tisíc čistého). Děti povyrostly, dneska už by takový příjem byl plus, ale zase není místo
.