Kudlo,
ale já přeci nepíšu, že by ji měl někdo litovat...opakovaně píšu, že to byl jen příklad toho, že mít reálně těch 20 tisíc nastřádaných není až taková samozřejmost a to ani u člověka, který na tom není až tak zle, aby se stěhovat musel....
Ono taky je hezké srovnávat, že ty ses před pěti lety stěhovala pomáhala balit....to my taky a proto vím, co je to za dřinu...my nepomáhali, my to prostě udělali všechno sami a stěhováci odvozili jen ten největší nábytek, co se nám nevešl do auta..a i tak to stálo několik tisíc....
A právě proto, že vím, co je to za dřinu, tak si prostě nedokážu představit, že ji zvládne sama ženská po sedmdesátce, i když je docela "čiperka". Ostatně mám sedmdesátileté tchány (takže té paní je přeci jen ještě o něco víc, trochu mi uniká běh času), vím, že mentálně zvládají pracovat ještě víc než leckterý čtyřicátník, ale fyzicky už by stěhování sami nedali
.
Takže kromě toho, že to řešit nechce (ale až po té, co probrala reálné skutečnosti a spočítala si, jakou "úsporu" by jí to přineslo, kdyby tedy někde sehnala ty peníze na stěhování), tak prostě těch 20, 30 nebo 50 tisíc (podle výše kauce) nemá a nezíská jinak, než že jí někdo půjčí, což v jejím věku není tak snadné....jo, kdyby to šlo, aby se přestěhovala a pak z rozdílu nájmů splácela náklady na stěhování, je to brnkačka a je tam jen ten faktor vytržení z místa, kde žije skoro celý život, ale obráceně prostě ne....nemá na to, musela by si půjčit, a po spočítání toho, co by jí stěhování přineslo, to takto řešit nechce....