Přidat odpověď
Loudo, ale to je porad dokola...kecy a zbavovani se odpovednosti.
Ma manzelku, ktera je labilni a trpi depresemi a dlouhodobou touhou po druhem diteti. Vzhledem k tomu, co jsi tady o ni napsala (a co ti on o ni tedy musel rict), tak jen covek velice naivni az hloupy by prenechal reseni antikoncepce plne na partnerce. To neni o duvere, jakozto o uvedomeni si limitu psychicky nemocneho cloveka. Za ta leta by si toho mel byl vedom.
To, ze partnerce prisel kondom neosobni. Presne ceho se desim, ze pubertalnim dceram jednou nejaky seladon rekne, ze s kondomem je to neosobni a ony budou tak pitome, ze svoli k styku bez. On uz zadnou vymluvu nema, neni pubertak. A nezalezi na tom, zda je clovek ve stabilnim vztahu a neboji se STD, ale nechteneho otehotneni. Podelal to a ted se muze vztekat tak maximalne na sebe. Kdyz nechci bez kondomu, tak me nic a nikdo nedonuti. O tom jaka partnerka je vedel, psala jsi, ze si celkove dela co chce, copak ocekaval, ze najednou zacne jednat racionalne?
Na smisene pocity jiste pravo ma, na zdrhani od rodiny ne. Respektive, jisteze ho za nohu nikdo drzet nebude, ale moralne to neokeca.
Clovek by si mel neco nastudovat o lidech s psychickymi problemy pred tim, ze se s nimi pusti do rozmnozovani a spoji se tak s nimi naporad (psala jsi, ze se prvne nijak nechranili). Pak uz musi pracovat s tim co ma. Z tveho psani vedel do ceho jde.
Vis co, ja bych i byla schopna pochopit, ze by to na neho proste vsechno bylo moc a proste potreboval, v ramci zachovani vlastniho zdraveho rozumu, odstup ci uplny odchod. Ziti s psychicky nemocnym clovekem neni zadna sranda, i kdyz to neni v zadnem pripade nemozne pri trose snahy z obou stran, ALE co se mi na tvem znamem ekluje (respektive jeho chovani) je fakt, ze on ted presentuje druhe tehotenstvi jakozto podraz a potazmo tedy DUVOD k odchodu, pricemz je to on, ktery to dite nechtel a mel to byt on, ktery pro to udelal maximum a to on neudelal. Nechavat zodpovednost za tak fundamentalni vec na druhem, notabene na nekom, kdo neni psychicky v poradku a touzi po tom, co ty mu odpiras...no nezlob se na me, to muze udelat jen nekdo velice naivni az hloupy.
A porad mi tady nesedi, jak strasne zije pro rodinu, jak vse se toci kolem nich a najednou vezme kramle? Neumim si predstavit cloveka, ktery je tak spojen s zivotem (minimalne) sveho ditete a najednou proste odejde s vedomim, ze v lepsim pripade dostane dite do stridavky, v horsim jen na vikend co dva tydny. A druhe dite nebude znat prakticky vubec.
Nehlede na to, ze je strasne smutne, ze vypisujes veci jakozto upraveni si konicku tak, aby si mohl brat s sebou dite a manzelka odpocivat kvuli zdravi a podobne veci, jakozto neco nad ramec bezneho chovani otce. Kdyby byla manzelka zdrava, tak ji necha dite na krku imrvere a pojede si sve konicky jako bezdetny? Nebo co presne je na tom k obdivovani, ze se stara o sve dite a manzelce dopreje cas k relaxaci a odpocinku? Co je divneho na tom, ze rodinu zabezpeci? Tohle by snad mela byt norma, nebo nebo ne?
To, ze fura zen (navic casto dobrovolne) zije v usporadani, ktere je naprosto partnersky nerovnopravne, je uz druha vec. Ja na tom co pises, ze on dela pro rodinu, neshledavam nic nad ramec toho, co ocekavam od otce od rodiny.
Předchozí