madelaine,
no jsou i zaměstnavatelé, kteří takoví jsou, řejkněme, že je to určitá forma pomoci bližnímu......dělali jsme to asi 5let
.
Ale to, že se právě zaměstnanec už nevyplatí, protože na sebe nevydělá (včetně všech těch odvodů) jsem taky psala...ale není to vina zaměstnavatele....je v tom nízká hodnota práce jako takové (to jsem řešila včera), jsou v tom vysoké odvody (vlastně zaměstnanec musí vydělat skoro dvakrát tolik, než pak dostane na ruku, aby zaměstnavatel alespoň neprodělával, v případě více zaměstnanců to je někdy tak, že někteří zaměstnanci žijou z toho, co vydělají jiní zaměstnanci, třeba proto, že i když je potřeba více druhů práce, tak některá je hodnocená lépe, jiná hůře)....myslím si, že je za tím i zákaz schwarz systému, protože vše je třeba řešit přes zaměstnávání, což vyjde dráž....
Já se snažím upozorňovat, že to nestojí na zaměstnanec proti zaměstnavateli, ale že ti dva na jedné lodi jsou a oba jsou v současné době ve stavu, kdy se jim jejich vztahy někdo snaží narušit a poštvat je proti sobě...