Přidat odpověď
Upřímně řečeno, tenhle jev jsem pozorovala mezi lidmi už dávno, ale po krizi a po tom, co se vrátili z MD matky z generace Husákových dětí, je to čím dál tím horší. Myslím, že těch 18 % je opravdu méně než odpovídá skutečnosti, protože takových lidí je v některých krajích a městech mnohem víc a Praha to nevyrovná.
Co dělat? Já bych lehce zlevnila práci (menší odvody) a zároveň umožnila soukromníkům si odečítat z daní dopravu do práce. Na druhou stranu bych likvidačně navýšila pokuty za nedodržování zákoníku práce viz. praktiky nahoře zmiňované. Něco za něco.
A k Pippi a ostatním chytrolínkám: Ani nevíte, jak jste privilegované tím, jaké máte schopnosti a vlastnosti. Bohužel podle sebe soudíte i druhé, méně štastné, což je dneska nějaká móda či co. Já taky nesoudím dělníka od pasu za to, že byl asi líný, když nevystudoval VŠ jako já, protože vím sakra dobře, že na to každý zdaleka nemá a já mám lidově řečeno z prdele kliku, že jsem tuhle možnost měla díky inteligenci a studijním vlohám, za které ale nevděčím své píli, ale jen náhodě a genům. Všichni chytrolíni, co tu mudrujou, že paní Jana by měla tohle nebo toto, by si tohle měli připomínat každý den.
Předchozí