Přidat odpověď
Radu,
"už jsem to psala výš v diskuzi. Ti lidi by normálně pracovali třeba pro město nebo sociální instituce jako jsou domovy seniorů či charitativní organizace. Rozhodně by tam nebyli jenom do počtu, jen stát by místo těch institucí platil jejich platy přímo."
Radu, já asi vím, jak to myslíš. A ty pracuješ v nějaké takové organizaci, měla by si s tím zkušenost?
Za sebe tam vidím 2 možné úskalí:
1)Ti lidi by nevydělávali organizaci žádné peníze resp. což je trochu problém. Nebo kde by se sehnali peníze na jejich platy - dalším přerozdělovaním? Je to cesta?
2)Organizace se "shora", nikoliv podle aktuálních potřeb.
Vůbec nechci říct, že to co píšeš by nešlo. Všechno jde... Jen chci říct, kdy by to mělo své úskalí, čímž neříkám, že se tomu nedá vyhnout.
Mmch, já mám 5 letou praxi, v něčem takovém o čem ty píšeš a ztroskotalo to na tom, že to prostě nevydělávalo tj. časem můžeš přijít o zdroje, které to dotují.
Pro ty zaměstnance to byl hrozný šok a protože po léta žili v něčem, co je udržovalo jakoby v jistotě, nemuseli přemýšlet nad dobou a najednou se po nich chtělo, aby vydělávali - prostě si myslím, že jsou teď na tom mnohem hůř. Psychicky. Chce to hrozný posun.
Předchozí