| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hezký den všem,

prosím o radu a podporu. Mé dceři budou v září 3 roky a v 8 měsících měla první projev atopického ekzému. S tím, že je to atop, jsem se smířila až letos v zimě, protože projevy měla pouze v zimním období. Teď na jaře se to ale dost zhoršilo, přidala se k tomu dlouhotrvající a opakující se rýma, takže mě na ORL upozornili na to, že by to mohla být alergická rýma. Žádný z doktorů poblíž ale nechtěl dceři udělat alergologické krevní testy, až v Praze na Proseku se mi podařilo dostat dceru na krevní testy. Doktorka řekla, že pojišŤovna zaplatí test na 5 alergenů, zbytek si musím hradit sama. Tak jsem si za 2 400 Kč připlatila ještě 6 alergenů (3 složky mléka, pšeničná mouka, jablko, vaječný bílek, gluten, bříza, prach, roztoči).
Ve středu přišly výsledky, je alergická na vaječný bílek a vysoké hodnoty byly i na břízu. Bere Aerius a týden před testy jsem jí nedávala žádné antihistaminika a pozorovala jsem velké zhoršení, naopak po opětovném nasazení Aeriusu velké zlepšení.
Beru ten bílek jako nejlepší varianta z těch alergenů, ale jsem nešťastná z toho, že má ty sklony k alergii a vyrovnám se s tím špatně. Prosím, kdo máte zkušenosti, můžete mi odpovědět na pár věcí? alergoložka moc sdílná není :-(

- od středy neměla nic s vejcem, ale včera jsme večeřeli pečené kuře, malá snědla hodně masa a bezprostředně po jídle jí vyskákala kopřivka (jako žahnutí od kopřivy), už to měla dvakrát (po domácí majonéze - to jsem o alergii na vejce ještě nevěděla, a po lívancích) - je možné že je alergická i na kuřecí maso, že jo?

- alergie je na celý život, že jO?
- příští týden nastupuju do práce a malá do soukromé školky, naštěstí ke kamarádce, ale i tak musím řešit jídlo, dcera tam teda moc nechce jíst, ale budu jí muset nosit své jídlo, bez bílku a dalších alergenů. Jak se to dělá u vás ve školce?
- mléko jí vyšlo dobře, ale měla bych ho asi taky vyřadit? často je alergie na bílkovinu kravského mléka spojená s tou na vejce, že jo? ale průjmy nemá, nezvrací, má jen kožní projevy a stále zalepený nos

- za jak dlouho se projeví zlepšení po vyřazení alergenu z jídla (samozřejmě za předpokladu, že jí nevadí nic jiného, napřiklád soja, na kterou testována nebyla)?

mám tisíc otázek, internet proštudovaný, ale nechci vás zahltit, přála bych si vaše postřehy a nějakou morální podporu

díky moc!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.