Stalo se mi toto:
Normálně FB moc neprožívám, jsem na něm pod pseudonymem a mám jen veeeelmi málo přátel. Ale máme vytopený dům. Dávala jsem fotky a všimla si živé diskuze o matce paterčat-samozřejmě velmi rasistické. Asi 2 hodiny jsem se přela s jedním člověkem, co se na FB jmenoval Václav Bárta (ale to může být a pravděpodobně je falešné jméno)-mladý kluk podle fotky,ale i podle keců-evidentně bezdětný.
Jeho názory byly vesměs takové: Je nezodpovědné,aby se Romové takhle rozmnožovali, když zjistila, že nechtěně čeká paterčata, měla to "nějak řešit".Budem eje všichni živit a už to začíná, už má chůvu a kdo z bílých matek ji má atd.
Moje reakce byly velmi slušné, velmi mírné, neboť na FB mám skutenčou fotku a je jaksi poznat i přes ten nick, kdo jsem a kde dělám.
Ráno jdu na net, chci dát další fotku a píše mi to, že jsem bloklá, že jsem porušila standardy, že uživatel Václav Bárta požádal o blok, že můžu napsat, že to je omyl, ale že neví, jestli stačí vyřešit všechny žásodsti a že za 12 hodin to vyprší.
Nenapsala jsem jediné sprosté slovo, nic. Jen jsem si dělala legraci o jeho vzdělanosti-nicméně v rovinbě mírné ironie. Ostatní tam třeba jukli a napsali něco o blbývh "kofolách" anebo naoapak sporstě okomentovali rasisty,...
Takže: mě je celkem jedno, že jsem bloklá, aspoň můžu žehlit
Ale není mi jedno, že mě blokl nebezpečný rasista porušující zákon.
Co mám dlěat, kam se obrátit?