Přidat odpověď
Náš malý má alergii na arašídy, ořechy všeho druhu, čočku a rajčata. Poslední dobou rajče sní bez problémů. Ořechy mu vyšly hodně špatně a tuhle na párty jsem si neuvědomila, že jsem do pusy strčila arašídy, dala mu pusu a během vteřiny reakce.
Já etikety čtu, speciálně u čokolád a různých dobrůtek. Oni už to píšou na vše...ale třeba dávala jsem mu mléčnou Milku, než jsem si náhodou přečetla, že i ta obsahuje lískooříškovou pastu. Díkybohu mu to nic neudělalo.
Ve školce jsem to nahlásila, a napsala na papír co nesmí. Mají to na nástěnce a okopírovaly to i kuchařkám do kuchyně. Jsou všichni super, jejich přístupu si moc cením...když bylo cokoli, co Maty nesměl, udělaly náhradnu...místo čočky brambory nebo třeba místo oříškové tyčinky třeba Brumíka. Nebo to nerozbalovaly a nechaly tak ve skříňce.
A Matyho odmala učíme, že jsou věci, které nesmí a on už sám hlásí, že nesmí to a to nebo se zeptá. Ví, co mu to dělá a je poučen.
Problém vidím spíš v dospělých...ví to a třeba tuhle se mi stalo, že babi chtěla dát malému Kinder Bueno, kde jsou na obrázku lískáče. Takže selže spíš dospělák než dítě samo.
Jo a jsem ráda, že jsou v televizi reportáže, kde upozorňují na rizika spojená nejen s reakcí na bodnutí včelou či vosou, ale i na reakce způsobené potravinami. konečně nad tím náš děda nemává rukou, když viděl a slyšel, co to dokáže (anafylaktický šok)a že nemůže jen tak zkoušet, co to udělá.
Předchozí