Přidat odpověď
holko anonymko, a dnes se zadarmo nedělá?
Pokladní v hyper-super například, odpracuje svých 6 hodinm za kteréje placená a musí si jít odpíchnout a další dvě hodiny sedí za pokladnou ZADARMO, protože kdyby neseděla, tak letí na hodinu.
Další příklad, ve fabrice, kde jsem dělala jsme chodili o víkendech (so+ne)do práce taky zadarmo, když se musel splnit termín s tím, že si ty hodiny někdy vybereme, nevybrali jsme si je nikdy, protože nebyla možnost a co tak mluvím s kolegy, tak je to pořád stejné. možnost vybrat dovolenou
Před hodinou jsem přišla z nákupu, UŽ NEMĚLI PEČIVO a prý možná k večeru dovezou. Na to jim seru, právě mi kyne těsto na housky, upeču si je sama.
Nepamatuji si, že bych za komančů stála hodiny na nákup. Pamatuji si, ale že jídlo bylo kvalitnější. Dnes, když chci jíst kvalitní jídlo, musíme jet nakoupit do Německa, kde se to vyplatí i cenově.
Auto jsme měli, na kolech jsme jezdili, práci jsme měli jistou.
jo, a to nějak maminka zapomněla, že musela do práce i v sobotu - zadarmo. Že musela jít mávat na prvního máje, jinak by jí hrozil vyhazov. Že nakupovala mnoho hodin (stání ve frontách), většinou bez auta (na to obyčejný člověk nenašetřil), takže ruce vytahaný jak opice. Maso na řízky stejně nedostala, byla ráda, když sehnala játra. Když pro děti chtěla kolo, musela rok čekat, pak stát celou noc do rána před obchodem a případně dát úplatek, aby se na ní dostalo...
Předchozí