Přidat odpověď
Já žiju v "komunitě", kde jsme my asi ti, kteří mají nejhorší životní úroveň co do spotřeby, úrovně používaných věcí atd., posledních 4-5 let jsme na tom hodně mizerně i příjmově, ale máme rezervy z dřívějška. Ale dochází. Prakticky jsme za těch 5 let "prožrali" z rezerv peníze, za které se dneska koupí byt. Ale i tak jsem si říkala, kde jsou ti opravdu chudí?
A stačilo mi dostat se díky práci na menší města a nestačím se divit... Minulý týden jsem byla v městečku, kde byl dřív velký závod, ten zavřeli, postavili tam nějakou montážní halu, kde pracují někteří z těch propuštěných, ale v rodině má práci třeba jenom jeden. Viděla jsem třeba ty bezzubé lidi, o kterých tady nedávno psala Xantipa a kteří se v mém okolí vůbec nevyskytují (v mém okolí se nevyskytují ani ti, kteří by si třeba nenechali dát rovnátka), tak tady v té obci naopak jsou lidi s hodně mizernými zuby ve většině, lidi hodně mizerně oblečení, trávící prakticky celý den v montérkách... A vůbec nejde o nějaké "nepřizpůsobivé". Dost mě to šokovalo a řekla jsem si, že sem když zavítá nějaký ciznec, tak si o nás celkově myslí své. Prostě skutečná bída.
Předchozí