Angrešte, právě situovanost je v jihočeské vesnici - zcela jiná mentalita než jinde. Lidé si potrpí na vlastní soukromí, domy nejsou otevřené směrem k sobě... Tohle je domek na samostatném ostrově, který bychom chtěli případně celý sami pro sebe. Takové story o jakých píšeš neznám od nikoho, kdo na vesnici bydlí... A možná důležití informace - vesnice leží hned u rychlostní silnice do krajského města, takže cesta trvá 15-20 minut a jsem ve městě rychleji žel než z jedné strany města na druhou MHD či autem teď.
Jinak souhlasím až na to, že tady by děti pokud by chtěly přešly na místní ZŠ. První rok by chodily ještě ve městě a když by si našly ve vesnici kamarády a chtěly by, tak by šly tam...
Já jsem zpruzelá a otrávená městem celkově. V hypermarketech se ani teď neprodává hezké sezónní ovoce, nabídka zeleniny končí u nabídky rajčat, okurků a petržele... vše zvadle, uřezané nahnilé špičky... nelíbí se mi, že starší holka jeví jako spousta jejích spolužáků zájem jen o TV, PC, tablety... U dětí z vesnic, které znám tohle nevídám - mají prostě jinou zábavu, jinou náplň
Ale pište, aspoň si příp. musím sama klást otázky a odpovídat si na ně