Vidím, že diskuse ještě běží
Četla jsem ji pozdě a vidím, že to tu ještě žije.
Zerat, já bych do toho šla, pokud budete mít dostatek informací a místo se vám bude fakt líbit. Já žiju na vesnici celý svůj život a do města bych šla jedině do menšího a do domku. Všechno má svoje výhody a nevýhody a pokud vás to na vesnici táhne, neměla by to být špatná volba, pokud dobře vyberete.
Já beru jako největší nevýhodu dojíždění, člověk si zvykne, ale je fakt, že aspoň u nás to znamená ztrátu času a taky to dost stojí. Nemluvím tedy o dojíždění do kroužků, za kulturou apod. My máme maloměsto cca 5 tisíc obyvatel jen 2 km, bývalé okresní město 15 km a Brno 25. Do Brna od nás dojíždí hodně lidí a nejen auty, ale i autobusem. Základní školu a kroužky řeší to maloměsto. A přímo v naší ZŠ (máme jen první 4 ročníky) je 10 kroužků + fotbalový družstvo, který vedou nadšení tatínci.
A taky dle mého vyjde život na vesnici dráž. Do baráku se cpou peníze vlastně pořád, nikdy není hotovo
Určitě i protopíte víc, než v bytě, pak to dojíždění.
Co pro mě je velké plus - vlastní zahrada (a to hned u domu, mít třeba byt a jezdit někam na zahradu už by mě tolik nelákalo) a taky ten klid, kterej prostě ve městě není. Že se musí jezdit za kulturou mi tolik nevadí, přeci jen vyrážíme takto jen občas.