Milé obránkyně (a obránci) tzv. kritického myšlení i všichni ostatní, čtěte prosím pozorně, nejprve na co se NEptám: neptám se, jestli si myslíte, že žijeme uvnitř duté Zeměkoule; neptám se, jestli věříte tomu, že žijeme uvnitř duté Zeměkoule.
PTÁM se, jestli jste ochotni připustit, že máte určité informace, které jste dostali ve škole (a souhlasně s nimi i z různých médií), ale NEVÍTE, jaká je skutečnost, a proto považujete za možné, že informace oponující tomuto oficiálnímu náhledu (např. zde http://prvopodstata.blog.cz/1101/duta-zeme) MOHOU být pravdivé?
Pokud jde o mě, já jsem osobně žádná měření neprováděla, vyšší matematiku neovládám, fyzika se stále vyvíjí (např. kvantová), proto mi obě vysvětlení připadají stejně pravděpodobná a jsem si naprosto jistá, že kdyby to druhé bylo oficiální (a tedy od školních škamen do vědomí i podvědomí lidu vtiskávané), připadala by většině lidí směšná představa, že žijeme na povrchu Země.
Takže ještě jednou: Jste ochotni připustit možnost, že žijeme uvnitř duté Zeměkoule?