| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak můžeš místo marmelády udělat meruňková povidla ~;) - tam se cukru přidává minimum, princip povidel je právě výrazný odpar, který vede ke zvýšení koncentrace cukrů v ovoci nad mez, která chrání proti bakteriím.
Meruňková povidla recept v kuchařce č. 151.

Proto se do neodpařovaných marmelád ten cukr musí přidat. Cukr není žádné zlo, je to běžná součást naší potravy už od pravěku. Problém je v tom, že ho teď jíme moc. Ale marmelády se používají spíš jako ochucující ovocné omáčky (velkou lžicí je do sebe láduje málokdo:-)). Mnohem víc cukru přijímáme třeba v nápojích a tam to szásadní konzervační význam nemá, že.

A pokud si tou marmeládou pak nebudeš jista, tak přesterilizování nic nezkazí a bude to pak spoílehlivě bezpečné.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.