| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jen na postesk ještě jednou...
Jsem z toho špatná asi z jednoho a vlastně důležitějšího důvodu a to je moje dětství. Díky Almo za připomenutí...~x~
Moje matka je ten typ člověka ( nebo alespoň jím byla dokud jsme se stýkaly - už 9tým rokem tomu tak není ), který po práci přišel domů, vzal si pyžamo, lehl do postele, vykuřoval jednu cigaretu za druhou, veškeré peníze vyhazovala pro chlast a cigaety a na "normální" a běžné jídl pro nás neměla peníze a tak mě posílala na "sekeru" nakupovat do místního koloniálu. Jak mě bylo trapně, ani nevzpomínat - raději.
Od mých 6ti let mě nechávala každou sobotu v půl 5 budit a jít nakoupit Rudé Právo a HiFi...to, že jsem tam stála sobotu co sobotu klidně aj do 8 a pak šup šup na nákup ( když už nebylo k zbytí ), zima nebo léto, jí bylo jaksi jedno. Ona přece chodila do práce a o víkendu si musela pospat. Zato já jen do školy, tak co ?
Když se narodil brácha, musela jsem se starat já - já totiž chtěla sourozence. Nesmím remcat, ale poslouchat a bráchu chovat, přebalovat, krmit, vozit, poté, coby starší a chodící, tak i s sebou si ho brát s kámošema ven - přece já ho chtěla...tak se starej.
Nepamatuju si..., a to mám fakt velmi dobrou paměť ( jak já ju nechci mííít ), že by se mnou či s námi byť jen jedinkrát někam šla na procházku, jen tak...být prostě s námi.....Když jsem jí to nabídla, odpovědí mi bylo, že má nohu po operaci ( když byla se mnou těhu, čili už "pár let" tomu bylo ) a že to neujde. Nešla ani do cukrárny jen tak, ani za vysvědčení, ani když jeden z nás měl narozniny apod., nebo že nemá peníze. Jojo, peníze...ale měla - na alkohol, aby si mohla "vyšukat" se sousedy kachnu a měla co hulit. Bez těchto 2 věcí nežila. Co víkend, to mecheche na plné perdy a kolikrát se stalo, že i přes týden, kdy já vstávala do školy a ona do práce nemusela. Že jsme se nevyspali, jí nezajímalo - ona má možnost si protáhnout kachnu, tak sklapni, páč to chci !

Proč to píšu...? Uvědomila jsem si, že nejsem stejná jako má máti, chodím s dětmi ven, mám s nimi výlety, snažím se jak jen to jde, o víkendech nevím, co je to odpočívat, nesnáším jen tak lenošení v posteli - samotné mě teď zabíjelo, když jsem lehla s ledvinama a cítila jsem se jako bych byla moje matka - že se flákám, že si to vymýšlím apod....A přesto se cítím, že někde asi dělám chybu ?....

Nebo je jen můj pocit z toho dětství ??

Kvůli ní nemají moje děti babičku - s takovou náturou ani omylem. ( moje děti nejsou její vnoučata, ale cizí parchanti - její slova )

No nic.., vylila jsem si srdíčko, byť v práci.
Děkuji všem, kdo si aj toto přečetl a Almo, díky ještě jednou za připomenutí....~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.