Přidat odpověď
Možná, ale u někoho to zabere, u jiného ne. A já přestala před 8 lety a od té doby se mi "nestýská". Párkrát jsem zhřešila v kavárně se spolužačkama, ale to bylo 3x za semestr. A už mě to tolik nebralo.
Ale co víc - je paráda dýchat čistý vzduch. To mé matce třeba nikdy nedojde. Vyrostla v zakouřenym a od 14 sama kouří. Já vyrostla v zahulenym a taky jsem začala. Byla jsem zvyklá na kouř a nedocházelo mi, proč to ostatní tak prudí. Pak jsem přestala a najednou jsem to vnímala jinak. Viděla jsem tu nespravedlnost, jak jsme zahulili sesternu a nebrali ohledy na nekuřáky (ti museli navíc víc makat, když my měli rauchpauzu). Najednou jsem měla čich, že jsem poznala jedno cigáro v místnosti, ačkoliv se ho dotyčný snažil vyvětrat. A smrděly mi věci, když jsem přišla z hospody a to jsem nikdy předtím(30 let) necítila. Kouřením otupí čich...
V dopělosti se mi objevilo astma a dobře mi začalo být až cca rok po tom co jsem přestala. Je to tak, jak tu někdo psal - dočasně se mi dýchání dokonce zhoršilo.
Takže jak se říká, že odnaučení prudí nejvíc, tak to asi tak bude. Já nejsem žádnej bojovník proti kuřákům, dokonce ani nebrojím proti kuřáckým hospodám, ale cigaretový kouř mi vadí.
Předchozí