Přidat odpověď
Nevím jak moc zajímavou a lukrativní kariéru má zakladatelka ve státní správě, ale v ČR není v této době žádná jistota do budoucnosti a možná se může stát, že příští rok taky zakladatelka může sedět v domácnosti v Česku bez příjmu a bez naděje na to, že najde práci (v jejích letech už je v ČR téměř nezaměstnatelná)a být také závislá na manželovi....i bez odchodu do Německa.
Když to zvažuji (z těch málo info, co zakladatelka poskytla) - rozhodla bych se pro odchod, pokud je náš vztah s manželem na dobré úrovni, resp. bych sobecky neuvažovala jen o sobě a o svém pohodlí, ale spíš bych přemýšlela "o nás" jako o celé rodině a co by nám to mohlo přinést. Ono "ve dvou se to přece lépe táhne" a proto taky žiju v manželství s druhým člověkem.
Spoustu volného času, který by se mi v Německu naskytl bych určitě využila ke svým zájmům, zálibám, péči o rodinu, třeba k samostudiu a intenzivnímu studiu Němčiny (ta se mi bude sakra v tom věku hodit při případném návratu do ČR). Já radím - odjet, není téměř co řešit.
Předchozí