Přidat odpověď
Eeko, vymaním se jen vlastním příjmem, ale řeším to samé co zakladatelka, profesně. Jenže já v tom už žiju. Taky jsem se nechala nalákat řečma typu: po ročním pobytu budeš umět výborně řeč - můžeš zastávat jakékoliv místo, nezaměstnanost v Německu je malá, určitě si místo najdeš, tam nepracuje jen ten co skutečně pracovat nechce, se svými stáženi a zkušenostmi a technickým vzděláním nebudeš mít žádný problém, to jsou v Německu poptávané profese, děti ve školce ti musí vzít, na to je zákon, neboj děti školku dostanou
ale nikdo mně neřekl B: nestačí umět Hochdeutsch, ale musíš umět také místní dialekt, který je hodně těžký-úplně jiná slova,nezaměstnanost je statisticky malá, protože vdaná žena s dětma se nikdy neregistruje na úřadu práce, protože její pojištění zdr. soc. je ze strany manželova příjmu, takže ženy pečující o děti do věku 10 let neusilují o práci, technické oobory jsou tu vyhrazené pro muže ještě více než v ČR, školka má omezený dopolední provoz, škola je bez zajištění stravy, tu v poledne zajišťují matky, do střední školy se děti vozí, protože autobusové spoje jsou řídké a děti by stály několik hodin na ulici-zajišťují matky a další a další věci, které vyplývají z odlišné reality jiné země. Proto nechci aby někdo spadl do stejných problémů, jako mám já. Protože když se řekne A musí se také říci B.
Předchozí