| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jj, já ani neviním jednotlivé kantory, taky jsem přesvědčena že chyba je v systému. Ale můžu upřímně říct, že když jsem seděla na jednání přípravy Strategie2020 ve školství a vystupovaly tam houfně dámy z nadnárodních neziskovek s tím, že je stále málo brán zřetel na rozvoj osobnosti, volních vlastností či prevence patologických jevů chování, který je třeba navýšit na úkor času strávenému učením jako takovým, vztekala jsem se do ruda. Když můj nejmladší syn došel s tím, že mají v páté třídě paní učitelku, která jim povoluje kalkulačku na příklady spočitatelné v klidu z hlavy, šupajdil fofrem na jinou školu, to že má diagnozu dys ho neopravňuje k rezignaci v jazykcích ale k tomu, že ví, že musí mnohem víc máknout, než v ostatních předmětech, které míjí jen tak mimochodem..Jo, svoje dítě si člověk nějak ukočíruje, ale upřímně, lituju kolegy, když musí pracovat s těmi "zlatíčky" co teď lezou z gymplu. Syn ještě před pěti lety musel mít načtenu klasickou zásobu knížek k matuře. Dcera naštěstí čte od mala, takže když mi oznámila, že spousta jejích spolužáků nepřečetla víc knih, než !!20!!, které byly povinné ke státní maturitě - prostě mi vadí, že nevyužijeme potenciál k učení, který děti mají. A můj názor, že to, že nikdy nebudu potřebovat některé jednotlivé informace neznamená, že je špatně, že je v hlavě mám ..mozek stejně dokážeme využít jen na pár procent a pokud trénujeme jen spoje "stýček Google, tetička Wiki", rostou z nás kopytníci - tupé stádo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.