Přidat odpověď
Bacha na tlak, chtěla bych do rizikové poradny být tebou! Tam to aspoň berou vážně a pořádně ohlídají. V prvním těhu jsem kvůli tlaku (a to jsem měla normálně tlak nízký, a žádné problémy s tímto) skončila několikrát v noci akutně hospitalizovaná, nakonec vyvolávání kvůli opravdu vysokému tlau a akutní císař před termínem (37 týden).
Vím teď o kámošce, kterou v malé nemocnici s vysokým tlakem nechali rodit přirozeně, dítko to nějak nerozdýchalo a se srdeční zástavou během převozu do větší nemocnice jí málem zemřelo!!! Takže bacha na to "lážo plážo, vždyt se pani přece nic moc neděje"....jo tlak je sviňa :(.
Druhé těhu jsem se potila taky strašně, tlak se zastavil přesně na hranici, kdy už bych na něho dostala prášky a malý se v 38 týdnu narodil v pohodě co se týká tlaku (zas byly problémy jiné - hypoglykémie kvůli mé těhu cukrovce). A obě těhu jsem měla těhu cukrovku (podruhé na inzulínu), co jsem vyčetla tak to s tlakem má asi souvislost - prostě tělo není schopno v těhu pracovat normálně, vypadalo to, že i játra to nedávají (svědění nohou, přestože jaterní testy byly dobré). A to jsem mladá 30-ti letá.
Předchozí