Přidat odpověď
Já myslím, že ve chvíli, kdy si manželé začnou porovnávat zásluhy a vzájemně se hodnotit, je někde chyba.
Snad jsou to partneři, lidé, kteří se mají rádi, mají spolu děti, tak si nějak nastaví vzájemné fungování, aby byli všichni spokojení.
Je úplně jedno, jestli oba stejným dílem vydělávají peníze i pečují o rodinu, nebo jestli je ten poměr nestejný.
A jestli se někdo považuje za něco víc jen proto, že celý den jen vydělává peníze (nebo naopak proto, že musí zůstat doma a zastat péči o domácnost a děti), je s ním něco špatně.
Porovnávat, co je víc, jestli vydělat peníze na večeři nebo tu večeři vlastnoručně uvařit, je podle mě poněkud ujeté.
Takže k otázce - ano, můj manžel si váží práce, ženské i mužské, práce doma i práce mimo domov, resp. nikdy ho nenapadlo ty práce nějak porovnávat.
A když si to dovolím porovnat já, tak vydělávání peněz mimo domov je pro mě osobně pohoda a selanka oproti celodennímu pobytu doma s malými dětmi. Ale v určitém období života jsem viděla nesrovnatelně větší potřebu toho druhého.
Předchozí