| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ano, zabalené v papíře společně s jablkem. Jablko produkuje ethylen, který rajčata dozraje.

zelená obsahují alkaloid tomatin, který je vpodstatě něco jako solanin. J ejedovatý, varem se neničí, ničí se až při vyšší teplotě, tj. zničil by se např. smažením. Proto pokrm Samžená zelená rajčata (ač obvykle se tím v zemi původu myslí spíš plody mochyně) má svou logiku a není špatným využitím (viz. stejnojmenný super film :-))

jednotlivě lze zelená rajčata přidat do čalamád - tomatin je totiž chutný. V rozumném množství zamíchané do čalamády nevadí.

dělá se i např. marmeláda ze zelených rajčat (ve francii míchaná s pomeranči) - nevařila jsem ji, ale tomatinu v ní bude dost, t. nejde ji dát dětem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.