Přidat odpověď
V návaznosti na příspěvky z diskuze Jak se nejlépe připravit na pohovor, kde diskutérka pracující v oblasti lidských zdrojů uvádí jako příklad plat asistentek, bych se vás ráda zeptala, s jakým platem jste se na pozici asistentka setkaly. Diskutérka tam uvádí, že plat na pozici asistentka se v Praze pohybuje v rozmezí ca. 25-40 tisíc Kč s tím, že u pozice s minimálními požadavky, bez specializace, například jazyky apod. nebo je to menší firma je možné říci si tak o 28 tisíc Kč a u pozic specializovanějších s jazyky, nebo tam, kde se např. připravují konference a jiné "odbornější" činnosti se plat pohybuje v rozmezí 35-40 tis. Kč. Mně to přijde na dnešní dobu jako nereálné, zvláště když vidím, že plat 35-40 tis. Kč je nabízen samostatné účetní s AJ, vedoucí účetní s AJ, už i informatikům a dokonce i střednímu managementu. Sama mám VŠ, státnice ze dvou jazyků a praxi ca. 10 let a po návratu ze zahraničí jsem se snažila najít si v ČR práci. Jakmile jsem zmínila plat nad 25 tisíc, tak nebyl zájem...Ráda bych asistentku za 35-40 tisíc dělala, jenže když člověk řekne plat nad 25 tisíc, tak může často na místo zapomenout.
Předchozí