Přidat odpověď
Nemyslím si to. Myslím, že je to dobrá příležitost, jak nebudou sedět doma, získají praxi a třeba i to místo.
V mé bývalé bývalé práci jsme takto stážisty (absolventy z úřadu práce) využívali (asi je tam využívají dodnes) - byli tam zadarmo - měli tuším asi vyšší podporu, než kdyby nedělali nic, jistá si tím ale nejsem. I u nich se ukázalo, kdo pracovat umí a kdo neumí - chce-nechce atd.
Jedna z těchto stážistek tam pak nastoupila do zaměstnání (shodou okolností, když já jsem odcházela, ale ne na moje pracovní místo, na méně kvalifikované). Pak jsem si ji přetáhla k sobě, protože jsem věděla, že je spolehlivá a je u mě doteď (podotýkám na řádnou pracovní smlouvu a na dobu neurčitou). Druhá šla po roce stáže na vysokou (těsně po matuře se nedostala). Třetí našla dobré místo díky doporučení (osobnímu), které jsme jí tenkrát dali - čili věděli jsme, že tam hledají administrativní pracovnici a poslali jsme ji tam, s druhou šéfovou jsme se znali.
Atd. Takže - kdo to v sobě má, pro toho to může být dobrý odrazový můstek.
Mimochodem - na bezplatné praxe jsem chodívala i já před těmi 10-15 lety, v rámci studia na VŠ. A podotýkám, bylo těžké někoho přesvědčit, aby Vás nechal u sebe v práci i zadarmo, natož abych po nich chtěla peníze...
Předchozí