| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj a hezký den všem,

potřebuji se trochu na úrovni domluvit francouzsky. Chodíme s přítelem rok k paní, která vyučuje FJ celý život. Je to tam hodně o čtení a slovní zásobě. Můj chlap se potřebuje domluvit, já chtěla víc, takže se snažím zvládnout i gramatiku.
Nyní po roce můj objevil pána (je úžasný), který cca 40 let žil ve frankofonních zemích a ten pán s námi strávil cca 2 hodiny a mluvil pouze francouzsky. "Chlupy ze mně lítaly", fakt jo.
Mám pocit, že jsem se za ten rok nenaučila vůbec nic a to jsem ve FR cca 2x měsíčně a objednám si hotel, i maso si koupím...
Snad jsem i pochopila, kdy a kde dát jaký člen...
Já se snažila s ním mluvit, ale byl to trapas, nezmohla jsem se na nic jinýho, než co dělají jeho děti ( Bože díky, že má 4 - mluvil dlouho...Já mu většinu rozumím, ale nejsem schopná odpovědět.)
Prostě fakt trapas, navíc jsem si vypomáhala angličtinou - letět:)
Pán je ochotný s námi trávit výukou FJ 2 hodiny týdně a s naší paní prof. máme cca. 1 hod. týdně.
Můj všude říká, ať se věnují více mně. On to myslí dobře, ale já se za dva dny( to máme další hodinu s tím pánem)nedoučím francouzskou konverzaci.
Prosím, nemáte nějaké "zlepšováky", jak odbourat trému, já třeba spoustu věcí vím, nebo si myslím, že vím a tréma, nebo strach, že to řeknu špatně tam pořád jsou, tak radši neříkám nic...
To samé mám i s angličtinou...nemám asi žádné sebevědomí a když něco řeknu, musí to být naprosto správně...
Já nebyla schopná ani souvisle mluvit o rodině - číslovky - kolik komu je let...
Mám z pátka hrůzu...O čem/kom mám mluvit?
Přitom vím, že pána by jinde roztrhali na kusy, vysvětluje i hovorovou francouzštinu, je opravdu skvělý a mně je jen trapně...
Jak se připravit na další hodinu?
Díky za každou odpověď.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.