| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Šunka je velmi riziková, rptože se dokonce ani nevaří, použe se dělá při cca 80 st.

A jelikož je ještě navíc v igelitu (anerobní) a neuvařená, tak má bezpečnou trvanlivost cca do druhého dne.

Mluvím tedy o šunce bez nitrosolí.

Nitrosoli (praganda) se tam dávají právě proto, že potlačují růst clostridií. Šunka s pragandou vydrží bez problému týden, popř. i víc.

Tohle je vpodstatě důvod, proč doma šunku nedělám - rizika jsou příliš vysoká, zvláš´t pro malé dítě.

Možná ji někdy udělám (mám apartní šunkovar, který strejda svářel:-)), ale s tím, že budu počítat s nějakou větší šunkožravou společností, aby se to hned snědlo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.