| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ale to víš, že taky respektuju a dost si vážím rozhodnutí našeho ústavního soudu, jehož judikatura navíc silně vychází z vašeho. Akorát je přepokládám víc jusnaturalistická a méně pozitivistická, což plyne z trochu odlišné právní mentality a z přirozenoprávního zakotvení základních práv v Listině ZPS.

Jinak pro zajímavost, česká právničtina je vlastně překlad německé (rakouské) a kdosi na obratech v próze právníka K.H.Máchy dokládal, že přemýšlel vlastně německy. :)

Ale někdy se spíše než z vlastním rozhodnutím ztotožňuji s publikovanými disentními názory menšiny soudců (Jak je to v Karlsruhe? Publikují se disenty?), někdy s kritikou na právnických webech na malou/přílišnou odvahu jednotlivých soudců zpravodajů a senátů. Atd.

Rozuměj, jsem třeba poměrně velký odpůrce některých Benešových dekretů, jsem přesvědčen, že dekrety, ustanovení o židovských dávkách pro Němce, jejich dlouhodobá internace včetně dětí a amnestijní zákon na české nacionální zločiny za války a po válce u nás způsobili a nepotrestali jednání blízké genocidiu. Mám být nadšený z pštrosí politiky našeho ústavního soudu vůči dekretům?

A podobně, když čtu, že vaše soudy potvrzují zamezení DŠ proto, aby bránilivzniku paralelních náboženských nebo filozofických společenství v rámci Německa. (A že se jim to povedlo u Turků a Arabů - hahaha..). Tak mi tak nějak přijde, že ta Einigkeit ... für das deutsche Vaterland jim leze na mozek poněkud příliš a potlačují pro ní tu Recht und Freiheit..., abych tak citoval. Prostě si myslím, že lidé mají nárok na to se distancovat od mainstreamové společnosti, nemuset budovat stát blahobytu a třeba budovat nebeské království, nebo království velkého létajícího špagetového monstra, ekologicky žít v jurtě apod.

Takže tak.

Klidně bych k vám jako dodavatel zase někdy jel na pár měsíců na projekt. Německo je pěkné, a řada věcí se mi tam líbí. Jsem rád, že kluk pracuje na Sprachdiplomu, že uvažuje u vás studovat. Ale nedoporučil bych mu třeba naturalizaci a rozhodně ne u vás setrvat se školními dětmi.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.