| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

U nás to bylo následovně: v 8měs potvrzena ABKM z expozičního textu, z krve nikdy. Musela jsem přestat kojit, i moje mateřské mléko dceři vadilo. Vysadit jsme musely ÚPLNĚ všechno od krávy - tj. hovězí maso, mléčné výrobky (tvarohy, jogurty, zakys. výrobky, mléko), také kozí a ovčí výrobky (podobná bílkovina, dítě může alergovat stejně) a vše od sojy - riziko zkřížené alergické reakce. A to byl snad větší problém než to hovězí, protože soju nacpou jako levné plnidlo úplně do všeho (např. šunka). Jo a úplně ze začátku jsem vynechala i všechno kuřecí tj. i vejce, protože u ABKM je velká pravděpodobnost zkřížené alergie právě na vejce. Teprve po vysazení se dcerce alergie zklidnila a střevo mohlo odpočívat a regenerovat. A to upozorňuji, že jsme nikdy nedospěly až do stádia, kdy by měla krev ve stolici. "Jen" průjmy třeba 14x za den, atopický ekzém, neprospívání miminka, celková ubrečenost a "protivnost", prostě jí nebylo dobře....

A teď k očkování - u nás to probíhalo tak, že dokud nebyla stabilizovaná, žádné očkování se nekonalo, vše máme posunuté. Naštěstí hexu pak zvládla dobře, i bez teplot, ale kdyby ne, museli bychom uvažovat o zkřížené alergii na vejce (vaječný bílek) - nosná látka očkovací vakcíny.

V průběhu času jsem postupně a opatrně zaváděla jednotlivé potraviny, nejdříve vše s vejci, pak se sojou, pak mléčné zakysané výrobky atd až jsme teď ve skoro dvou letech (bez dvou měsíců) bez příznaků a zdá se, že dcerka už bude vyléčená. Střevo jí prostě mohlo dozrát a postupně se naučit alespoň částečně tuto bílkovinu zpracovávat. Ale stejně jsme ve stravě (i my ostatní) vše mléčné dost omezili a ani už nám to nechybí...

Místo mého mlíčka pila Nutrilon Allergy Care, je sledována na gastro a na mlíčko do roka a půl dostávala recept, takže doplatek nebyl tak hrozný. A ještě nám na konci roku vracela zdravotní pojišťovna poplatky co jsme zaplatili na dítě (limit je 2,5 tis, my zaplatili 6,5tis, takže nám ten rozdíl vrátili).

Kdybys potřebovala ještě něco konkrétnějšího vědět, napiš mi na danusezackova@centrum.cz, když budu znát, ráda poradím. Držím palce, pokud máte skutečně jen ABKM, většina dětí při správné léčbě jde do školy bez příznaků ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.