| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

- "podezření vyslovila lékařka"

nic proti tomu, já jsem vyjádřil jen to, že alergie na BKM u plně kojeného dítka není pravděpodobná

- " nad čím byste ještě uvažoval? "

diferenciální diagnostika je široká, nicméně diagnosa se nestanovuje tak, že se vyjmebnují všechny možnosti a pak se vylučují. Já Váím nemohu sdělit nad čím bych uvažoval, když jsem dítko nevyšetřil. Smysl mého vyjádření byl v tom, že bych se neupínal k jedné, nadto nejméně pravděpodobné diagnose, a také, že bych byl opatrný
před změnou časové souvislosti s příčinnou souvislostí, čili před záměnou nutnosti za nahodilost.

- " se syn vyvíjí normálně, váhově prospívá, jen ho extrémně trápí bříško , vlastně to zuačalo už v porodnici. Krev a hnel ve stolici se objevili poprvé ve 2,5 měsících"

ani toto nemusí být související děje. Hlen patří k normálnímu obsdahu stolice kojených dětí. Krev m.j. může pocházet i z mateřskéh mléka, může být i projevem pozdní formy haemorhagické nemoci novorozenců a mít další a další příčiny. Bílkoviny kravského mléka, resp. jejich štěpy, se do mateřského mléka dostanou naprosto vyjímečně a stejně tak zcela raritně vyvolají imunitní odezvu v takovém rozsahu, aby vyvolala zánět střevní sliznice spojený s krvácením. Proč by očkování Infanrixem Hexa nebo Prevenarem vyvolalo alergii na BKM to věru netuším. Na druhé straně může být vedlejším účinkem přechodný průjem, což by mohlo zvýraznit již předtím jinou příčinou zavdané krvácení. V tomto prostoru ale tuto věc nevyřešíme a spekulace jejímu řešení nijak nepomohou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.