Přidat odpověď
Ahoj, zdravím všechny matky - učitelky a jdu za Vámi pro názor. Jsem v podstatě rozhodnutá s dcerou pro domácí školu. Momentálně je čerstvá předškolačka a tak děláme různé úkoly pro předškoláčky a podobně, abychom si trochu vyzkoušely, jak nám to spolu půjde, jestli jsem vůbec schopná v denním kolotoči najít čas na to, abych se s ní učila. A zjišťuju pár třecích bodů. Dcera moc nechce dělat nic, co jí nebaví, například jí nebaví dělat takové ty různé obloučky, oválky a podobně - možná je to tím, že jí to moc nejde, třeba na to není ještě zralá, malování jí koneckonců také moc nejde. Ale když jí předepíšu velká tiskací písmenka, tak jí to baví a snaží se. Tak se ptám, je to skutečně pro ní nezbytné?
Jinak je zvídavá, ptá se na všechno možné a tak se nám často stane, že se zabýváme něčím jen tak mimochodem, a já si říkám, tohle je vlastně zeměpis, tohle je vlastně matematika atp.
No a pak ještě jeden dotaz. Po zběžném nakouknutí do diskuse jsem zjistila, že tu doporučujete literaturu, různé didaktické směry atp. To mě trochu překvapilo, tak nevím, jestli k tomu nepřistupuji příliž lehkovážně, měla jsem záměr, že se prostě budeme učit tak, jak to pro mě bude přirozené.
Děkuju moc za Vaše názory
Předchozí